Dogovor sa sindikatima je pobeda razuma

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


5. фебруар 2011.
BEOGRAD, 5. februara 2011. (Beta) - Ministar prosvete Žarko Obradović ocenio je u subotu da je dogovor sindikata i ministarstva prosvete o prekidu štrajka pobeda države i razuma.

"Posle neprospavane noći, ubeđen sam da je u petak pobedila Srbija, da su konačno svi shvatili da se može deliti samo ono što se ima i to na ravne časti. Pobedila je prosveta, đaci i razum", kazao je ministar novinarima nakon otvaranja Zimkih susreta učitelja Srbije u Beogradu.

On je istakao da je sa predstavnicima sindikata sve konkretizovano i sadržano u protokolu, a da ispunjenje predviđenih delova protokola zavisi od ekonomske situacije.

Ministar je istakao da predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Leonardo Erdelji nije juče prisustvovao dogovorima štrajkača i ministarstva isključivo zbog udaljenosti od Beograda.

"Erdelji nije mogao da dođe zbog udaljenosti Kruševca i to je jedini razlog, čak smo hteli i da ga sačekamo, ali nije mogao da dođe. Takođe, Toma Živanović (predsednik Sindikata prosvete Nezavisnost) bio je sinoć na konferenciji za novinare i to dovoljno govori samo za sebe. Nekorektno je da ja kažem da li je on saglasan ili ne", naveo je Obradović.


Извор[уреди]