Dogovor o regionalnom centru za borbu protiv kriminala

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

7. мај 2010.
OSIJEK, 7. maja 2010. (Beta) - Ministri unutrašnjih poslova Hrvatske i Srbije Tomislav Karamarko i Ivica Dačić dogovorili su se danas u Osijeku da osnuju regionalni centar za borbu protiv organizovanog kriminala.

"U okviru tog centra biće formirani zajednički operativni timovi za istrage u koji će biti uključeni i tužioci", rekao je Karamarko na konferenciji za novinare u Osijeku nakon sastanka sa Dačićem. Karamarko je istakao da se nada da će taj centar biti osnovan u narednih nekoliko meseci.

"Građani Srbije i Hrvatske zaslužuju da budu bezbedni a na našim ministarstvima je da to i urade", rekao je Karamarko i ukazao da organizovani kriminal "ne poznaje granice". Dačić je rekao da će naredne sedmice biti određeni predstavnici dva ministarstava unutrašnjih poslova koji će biti zaduženi za osnivanje centra.

Prvo će biti stvoren pravni okvir a potom će biti određena i finansijska sredstava za taj centar, rekao je Dačić i dodao da će u okviru tog centra biti obavljana zajednička procena ugroženosti dve zemlje od organizovanog kriminala. Dačić je podsetio da u petak počinje primena sprazuma o policijskoj saradnji Srbije i Hrvatske koji, kako je naveo, omogućava bolju razmenu informacija o kriminalnim grupama. Karamarko i Dačić su ocenili da je saradnja policija dve zemlje odlična.


Извор[уреди]