Пређи на садржај

Dodeljene nagrade Lorens Olivije

Извор: Викиновости


14. март 2011.
LONDON, 14. marta 2011. (Beta-AP) - Komad "Pravna plavuša: Mjuzikl" dobio je tri nagrade Lorens Olivije, na svečanoj dodeli britanskih pozorišnih priznanja u Londonu.

Ta komad proglašen je za najbolji novi mjuzikl, a njegova junakinja Šeridan Smit pobedila je u kategoriji najbolja glumica u mjuziklu. Džil Halfpeni nagrađena je za epizodnu ulogu u istom komadu. Mjuzikl zasnovan na filmu iz 2001. u kojem je glavnu ulogu igrala Riz Viderspun izvodio se na Brodveju do oktobra 2008, uz nepovoljne kritike. Ipak, londonski kritičari pohvalili su komad kada je u januaru prošle godine premijerno izveden na Vest endu.

Za najbolji novi dramski komad proglašena je predstava "Clybourne Park". Komad "After the Dance" Terensa Ratigana dobio je četiri priznanja - najbolji rimejk, kostimi, epizodna muška uloga (Adrijan Skarboro) i najbolja glumica u drami (Nensi Karol). Hauard Dejvis nagrađen je za režiju, za komad "The White Guard", zasnovan na romanu Mihaila Bulgakova. Rodžer Alam dobio je nagradu za najboljeg glumca u drami, za ulogu pijanog voteza Falstafa u predstavi "Henri Četvrti deo 1 i 2". Dejvid Takston proglašen je za najboljeg glumca u mjuziklu za "P a s s i o n" Stivena Sondhajma, kompozitora i tekstopisca kojem je pripala specijalna nagrada Olivije za životno delo.


Извор[уреди]