Dobri odnosi Kube i Srbije

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

15. април 2010.
HAVANA, 15. aprila 2010. (Beta) - Ministri spoljnih poslova Kube i Srbije Bruno Rodriges i Vuk Jeremić ocenili su u Havani da postoji veliki potencijal za saradnju dve zemlje, posebno u oblasti nauke i ekonomije, objavljeno je u četvrtak na sajtu kubanske agencije ACN.

Rodriges je takođe zahvalio Srbiji na solidarnosti i na podršci u UN kubanskoj rezoluciji kojom se osuđuje američka ekonomska, trgovinska i finansijska blokada Kube.

On je takođe izrazio zadovoljstvo odnosima Kube i Srbije i ocenio da postoji veliki potencijal za saradnju u oblasti nauke i ekonomije.

Jeremić koji je boravio u jednodnevnoj poseti Kubi, izrazio je zahvalnost srpske vlade Havani zbog njenog stava prema nezavisnosti Kosova. On je takođe rekao da je ponosan što je prvi ministar spoljnih poslova Srbije koji boravi u zvaničnoj poseti Kubi.

Jeremić je izrazio zadovoljstvo i jačanjem odnosa dve zemlje i u tom smislu naveo da je razgovor koji je imao sa kubanskim ministrom za spoljnu trgovinu i ulaganja Rodrigom Malmierkom, samo uvod za sastanak međuvladine komisije, planiran za 6. jul.


Извор[уреди]