Dobrić: Priprema izbora, bez obzira na stav Bogdanovića

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

17. april 2012.
Zvečan/ Srbija (Beta) - Predsednik Skupštine opštine Zvečan Dobrosav Dobrić izjavio je u utorak da su u toj opštini počele izborne radnje, bez obzira na izjavu ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića da na Kosovu neće biti održani lokalni izbori.

„Izjava jednog ministra nije stav države. Zakon o lokalnim izborima je stariji od izjave jednog ministra, on jasno definiše obaveze lokalnih skupština za izbore odbornika“, rekao je Dobrić u telefonskoj izjavi za agenciju Beta.

Bogdanović je u nedelju kazao da lokalnih izbora neće biti na Kosovu jer ih UNMIK nije odobrio, ali da to ne znači kraj srpskih institucija u Pokrajini.

„Mi smo u skladu sa zakonom počeli da sprovodimo izborne radnje i izabraćemo odbornike za skupštine opštine Zvečan“, rekao je Dobrić.

Upitan šta će učiniti ako buduća vlada Srbije ne bude priznala rezultate lokalnih izbora u toj opštini, on je kazao da će to biti način za izbacivanje građana sa Kosova iz države Srbije.

„Neka kažu jasno da ne žele Srbe sa Kosova u sastavu Republike Srbije, a ne na takav način da nas izbacuju iz sopstvene države“, rekao je Dobrić.

Извор[уреди]