Dobitnici Pulicerovih nagrada za umetnosti

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

13. април 2010.
NJUJORK, 13. aprila 2010. (Beta-AP) - Mjuzikl "Next to Normal", priča o mentalno oboleloj ženi i tome kako njena bolest utiče na njenu porodicu, dobitnik je Pulicerove nagrade za dramu.

"Svako može da se uživi u ono o čemu smo pisali", izjavio je Tom Kit koji je komponovao muziku za "Next to Normal". "Iako je muzika bazirana na rokenrolu, pokušavao sam da napišem emotivnu muziku za određene trenutke".

U kategoriji beletristike, Pulicerova nagrada pripala je debitantskom romanu Pola Hardinga "Tinkers", priči o starcu iz Nove Engleske koji se osvrće na svoj život. U kategoriji biografije nagrađena je biografija bogataša Kornelijusa Vanderbilta "The First Tycoon: The Epic Life of Cornelius Vanderbilt" iz pera Ti Džej Staljsa .

Specijalna, posthumna Pulicerova nagrada dodeljena je Henku Vilijamsu za "veštinu koju je pokazao kao kantautor koji je, dirljivom jednostavnošću, izražavao univerzlana osećanja i igrao ključnu ulogu u transformisanju kantri muzike u jednu od vodećih muzičkih i kulturnih sila američkog života".


Извор[уреди]