Do sredine nedelje poznati rezultati pregovora

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


10. април 2011.
BEOGRAD, 10. aprila 2011. (Beta) - Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je u nedelju da bi do sredine sedmice trebalo da bude poznato da li je postignut dogovor o socijalnom sporazumu.

Ljajić je agenciji Beta rekao da će razgovori predstavnika poslodavaca, sindikata i resornog ministarstva biti nastavljeni u ponedeljak, a da će u nedelju različite institucije analizirati zahteve i rezultate dosadašnjih pregovora.

"Usaglasili smo većinu teksta (socijalnog sporazuma), ali je ostalo još otvorenih pitanja koja će biti predmet daljih pregovora i danas će biti napravljen presek stanja o tome šta je usaglašeno i o pitanjima koja su još otvorena", rekao je Ljajić.

On je rekao da je moguće da bude postignut dogovor o minimalnim zaradama, ali da neki zahtevi sindikata i poslodavaca moraju biti detaljno razmotreni, dok je za neka rešenja potrebno vreme, jer su nužne izmene pojedinih zakona. Prema njegovim rečima vlast mora da izračuna koliko bi budžet Srbije izdržao dalje rasterećenje privrede, što je jedan od zahteva poslodavaca.


Извор[уреди]