Do sada saslušano više od 10 svedoka

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


31. јануар 2011.
BEOGRAD, 31. januara 2011. (Beta) - U okviru predmeta protiv bivšeg načelnika Uprave bezbednosti Vojske Jugoslavije Ace Tomića, do sada je saslušano više od 10 svedoka, izjavio je u ponedeljak zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić.

Vekarić je za RTV B92 rekao da je saslušanje Tomića u svojstvu osumnjičenog za pomaganje haškom optuženiku Ratku Mladiću u toku i da se on odazvao pozivu za saslušanje u policiji.

On je podsetio da je reč o predmetu koje je Tužilaštvo za ratne zločine preuzelo iz nekadašnjeg Drugog opštinskog tužilaštva koje je 2006. godine pokrenulo istragu protiv Tomića, ali je istraga prekinuta.

Slučaj jataka je, kako je objasnio, bio razdvojen na dva predmeta, odnosno na jedan koji je završen oslobadjajućim presudama i zastarelošću, dok je drugi predmet preuzelo Tužilaštvo za ratne zločine i sada ga procesuira.

"Ubuduće ćemo veoma precizno raditi predmete jataka..Nastojaćemo da sve što nije zastarelo preuzmemo", istakao je Vekarić, podsetivši da to omogućava takozvani Zakon o jatacima.

On je naveo da su u okviru spisa predmeta koje je srpsko tužilaštvo preuzelo, osim Tomića za pomaganje Mladiću, osumnjičene za još četiri osobe, ali da više detalja ne može da iznosi jer je to procena tužioca koji neposredno radi na tom predmetu.


Извор[уреди]