Do oktobra sanacija štete u Kraljevu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. децембар 2010.
KRALJEVO, 24. decembra 2010. (Beta) - Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i koordinator Vlade Srbije za pomoć Kraljevu Milan Marković najavio je u petak da će Vlada do 1. oktobra naredne godine sanirati građanima štetu nastalu u zemljotresu i da će pitanja svih objekata za stanovanje biti rešeno do tog datuma.

"Vlada neće dozvoliti da se ponovi Mionica gde posledice zemljotresa od pre 12 godina i dalje nisu sanirane", kazao je ministar i naglasio da će svi Kraljevčani koji su u zemljotresom ostali bez krova nad glavom dobiti nove kuće i da će oštećenja na kućama, stanovima i zgradama biti sanirana.

On je napomenuo da ga je Vlada zadužila za objekte individualnog stanovanja, a da je posao resornih ministarstava da saniraju štete nastale na školama, bolnicama i drugim objektima.

Marković je izjavio da će za sanaciju stambenih objekata biti potrebno između 2,5 i tri milijarde dinara a gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović je naveo da je do sada na račun za sanaciju zemljotresa uplaćeno gotovo 522 miliona dinara.

On je dodao da je premijer Mirko Cvetković imao preliminarne razgovore u Evropskoj investicionoj banci i nekim drugim bankama u kojima se nagoveštava kredit od 10 miliona evra za obnovu jednog kvarta od 18 zgrada.


Извор[уреди]