Do kraja godine novi zakon o finansiranju stranaka

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


11. август 2009.
Beograd-  (Beta) Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Ministarstvo pravde formiraće u septembru radnu grupu koja do kraja godine treba da izradi novi predlog zakona o finansiranju političkih stranaka.

Državni sekretar Ministarstva pravde Srbije Slobodan Homen izjavio je agenciji Beta da bi predlog novog zakona o finansiranju političkih stranaka do kraja godine mogao da se nađe na dnevnom redu Skupštine Srbije.

"Jedan od najvećih problema, do sada, u borbi protiv korupcije jeste kontrola finansiranja političkih stranaka", rekao je Homen navodeći da će za izradu predloga tog zakona biti potrebno najmanje dva do tri meseca.

Prema njemu, "glavna greška" sadašnjeg zakona jeste to što nije postojala nezavisna institucija koja bi kontrolisala finansiranje političkih stranaka. "Institucija koja će od 1. januara biti zadužena za to je Agencija za borbu protiv korupcije", rekao je Homen i dodao da će novi zakon o finansiranju političkih stranaka olakšati rad Agencije i državnih organa u borbi protiv korupcije.


Извор[уреди]