Dior otpušta Džona Galijana

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


1. март 2011.
PARIZ, 1. marta 2011. (Beta) - Modna kuća Kristijan Dior otpustiće svog kreativnog direktora Džona Galijana, koji je pod istragom zbog uvreda na rasnoj i antisemitskoj osnovi, javile su svetske agencije.

U saopštenju, Dior navodi da će Galijano dobiti otkaz zbog "posebno gnusnog" ponašanja i video snimka na kojem kaže da "obožava Hitlera". "Danas, zbog posebno gnusnog ponašanja i izjava Džona Galijana u video snimku objavljenom u ponedeljak, kuća Kristijan Dior odlučila je da mu da otkaz i pokrenula je proceduru otpuštanja", piše u saopštenju modne kuće.

U snimku koji je u ponedeljak objavljen na sajtu londonskog Sana, vidi se vidno pripit Galijano kako se obraća ljudima za susednim stolom u kafeu. "Obožavam Hitlera.. Ljudi kao vi biće mrtvi. Vaše majke, vaši očevi, sve te k.... biće otrovane plinom", govori Galijano na snimku. Dior je prethodno 25. februara suspendovao Galijana, koji je pod istragom zbog incidenta koji se dan ranije zbio u jednom pariskom kafeu. Iz pariskog tužilaštva je saopšteno da je jedan par koji se nalazio na terasi kafea u otmenom kvartu Mare optužio Galijana za uvrede. Modni kreator je posle incidenta priveden u policijski komesarijat gde je saslušan a potom pušten na slobodu. Džon Galijano je poslednjih 14 godina kreativni direktor u Dioru.


Извор[уреди]