Dinkić verovao da građani mogu dobiti po 1.000 evra

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


18. мај 2011.
ČAČAK, 18. maja 2011. (Beta) - Lider Ujedinjenih regiona Srbije i G17 plus Mlađan Dinkcih rekao je u utorak u Čačku da je kao ministar verovao da je moguće da građani dobiju po 1.000 evra za besplatne akcije javnih preduzeća, ali da je napravio dve greške kada je to obećao.

"Zaista sam u to verovao, ali imao sam dve greške koje priznajem otvoreno. Prva je što sam obećao nešto što od mene ne zavisi u potpunosti, jer nisam mogao da predvidim svetsku ekonomsku krizu koja se dogodila i koja je oborila cene svih akcija i u svetu i u Srbiji", rekao je Dinkcih u intervjuu TV Čačak.

Dinkić je dodao da je druga greška, na koju, kako je rekao, takođe nije mogao da utiče, što je Naftna industrija Srbije (NIS) prodata u "bescenje".

"Ne snosim odgovornost što je NIS jeftino prodat Rusima, po mnogo nižoj ceni nego što vredi, što je verovatno bilo deo političke pogodbe, mada ne znam šta je bila kontra usluga jer nisam video da smo dobili nekakav dobar politički tretman po bilo kom pitanju", rekao je Dinkić.

On je ocenio da će akcije NIS-a, kada prođe ekonomska kriza, vredeti mnogo više i da će imati vrednost koju je predvideo, ističući da zna da mu to sada niko ne veruje.


Извор[уреди]