Dinkić: Istražni organi utvrdiće šta je pozadina napada

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


30. novembar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je večeras da istražni organi treba da utvrde šta je pozadina medijskih napada na njega.

Gostujući na televiziji B 92, Dinkić je rekao da bivši direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Bojan Krišto, koji je prošle sedmice podneo ostavku, nije bio prava meta napada i medijskih natpisa.

Dinkić je ocenio da je ono što se dogodilo Bojanu Krištu "medijski linč" i da je između ostalog stekao neprijatelje jer je smanjio plate na aerodromu a četiri puta povećao produktivnost.

"Smanjiti plate nije racionalizacija nego smanjiti birokratiju i Krišto je zato što je to sprovodio dobio mnogo neprijatelja - od onih što su izgubili posao, do Montenegro eirlajnas pa do lista Pres zato što nije hteo da plati to što nisu hteli da se reklamiraju na bording kartama", kazao je Dinkić.

Dodao je da je jedina greška Krišta što je isplatio visoke bonuse u vreme ekonomske krize. Ministar je naveo da ne zna gde je Krišto i ocenio da je "od sramote propao u zemlju" i da se nikome ne javlja.

Dinkić je kazao da pozadina "slučaja Krišto" nije sukob Demokratske stranke i G 17 plus, čiji je lider, i dodao da je prijatelj sa Tadićem i da predsedniku Srbije njegova ostavka uvek stoji na raspolaganju.

Dinkić je da kazao da se "neko oglasio" u ime predsednika Srbije i rekao da Krišto treba da podnese ostavku.

"Lično mislim da je tada napravljena greška. Ko god da je govorio u ume predsednika, napravio je kardinalnu grešku", kazao je Dinkić i rekao da je saznao ko je govorio u ime predsednika, ali "da nije važno".

Извор[уреди]