Dinkić:Vlada mora hitno kroz suštinske i kadrovske promene

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


8. фебруар 2011.
BEOGRAD, 9. februara 2011. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić ocenio je da vlada mora hitno da prođe kroz kadrovske i suštinske promene i da je neophodan veliki preokret kako stranke vlasti na narednim izborima ne bi doživele "ubedljiv poraz".

"Samo ako dođe do velikih promena i preokreta, možemo da očekujemo boljitak za građane i pobedu na narednim parlamentarnim izborima. Ako ništa ne promenimo, stranke vlasti će da dožive ubedljiv poraz! A vremena za čekanje više nema", istakao je Dinkić u intervjuu za Vecernje novosti od srede.

Promene moraju da budu suštinske, ozbiljne, a ne kozmetičke i marketinške, rekao je Dinkić, dodajući da se u poslednjoj godini mandata mora ojačati vođenje vlade kako bi se povratio njen autoritet i pred građane izašlo sa rezultatima.

Na pitanje da li kritikama na račun vlade sugeriše na moguću smenu premijera, Dinkić je odgovorio da je to pitanje za partnere, i da očekuje razgovore u narednim danima.

"Verujem da ćemo doneti pravu odluku", kazao je Dinkić koji je i lider G17 plus.

Osvrćući se na najavu naprednjaka o takozvanoj "stiropor revoluciji" i blokadu centra Beograda ako se ne raspišu vanredni izbori, on je rekao da "Toma (Tomislav Nikolić) neće imati koristi od sedenja na stiroporu, ako dođe do preokreta u Vladi Srbije".

Dinkić je istakao da "nikada i ni pod kojim uslovima ne bi sedeo u vladi s Nikolićem i (Aleksandrom) Vučićem", i dodao da je jedini na političkoj sceni koji je tako nešto jasno rekao i ko stoji iza tih reči.

Priče o eventualnom izlasku G17 iz vlade, Dinkić je nazvao starim političkim podmetanjima i besmislicama.

"Da sam hteo da rušim vladu u kojoj sedim, sigurno ne bih predložio veoma kvalitetnog kandidata za ministarstvo zdravlja. Potpuno je jasno da ne razmišljam o rušenju koalicije", naglasio je lider G17.

Извор[уреди]