Dijalog za boljitak naroda Kosova i Srbije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу18. август 2011.
(Beta) - Visoki zvaničnik američkog Stejt departmenta Filip Riker izjavio je u četvrtak da SAD snažno podržavaju "integracije Srbije u Evropu" i da Beograd i Priština kroz dijalog treba da nađu rešenja za boljitak "naroda Kosova i Srbije", saopštila je ambasada SAD u Beogradu.

„SAD ostaju snažan pobornik integracije Srbije u Evropu i mi nastavljamo da podržavamo Srbiju na njenom evropskom putu. U vezi s ovim, dijalog Beograda i Prištine vidimo kao sredstvo da dve zemlje reše nerešena pitanja i nađu rešenja koja doprinose boljitku naroda Kosova i Srbije“, rekao je Riker.

Riker je razgovarao s ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, potpredsednikom Vlade za evropske integracije Božidarom Đelićem, ministrom odbrane Draganom Šutanovcem, gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom i predstavnicima civilnog društva "o širokom spektru pitanja" iz domena bilateralnih odnosa i evropskih aspiracija Srbije.

„Razgovarali smo o širokom spektru saradnje naših zemalja, od ekonomske i vojne saradnje do saradnje u oblasti jačanja vladavine prava. Moj cilj je da se ovo partnerstvo i prijateljstvo proširi u narednim godinama“, rekao je zamenik pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju.

U saopštenju ambasade se navodi da je Riker posetio Beograd u okviru posete regionu tokom koje je sa regionalnim zvaničnicima razgovarao o aktivnostima SAD na obezbeđivanju dugotrajne stabilnosti na Balkanu, uključujući evropske integracije Srbije.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg