Delegacija MMF dolazi u Srbiju 18. avgusta

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


11. август 2011.
Београд-  (Beta) - Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) doputovaće u Srbiju u četvrtak 18. avgusta, kazali su u četvrtak agenciji Beta u Kancelariji Fonda u Srbiji.

„Delegacija MMF, koju će predvoditi šef Misije za Srbiju Albert Jeger boraviće u Srbiji od 18. do 31. avgusta“, kazali su u Kancelariji, ali nisu mogli da preciziraju sa kim će se predstavnci te finansijske institucije sastati i o čemu će razgovarati. Vlada Srbije je krajem maja najavila da će u avgustu nastaviti razgovore sa MMF o sklapanju novog aranažmana iz predostrožnosti.

U sredu je, na sastanku predstavnika Vlade, Narodne banke Srbije i Fiskalnog saveta o tome kako da Srbija spremno dočeka eventualni dolazak krize, ocenjeno da novi aranžma sa MMF ima ključnu važnost.

„Taj sporazum bi bio garant makroekonomske stabilnosti ali i pokazatelj da Vlada vodi kredibilnu ekonomsku politiku što predstavlja pozitivan signal za sve potencijalne investitore sa kojima se vode pregovori o ulaganju u Srbiju“, ocenila je Vlada Srbije.

Aranžman iz predostrožnosti podrazumeva mogućnost, ali ne i obavezu povlačenja novčane pozajmice MMF-a. Vlada Srbije, kako je ranije navedeno, ne namerava da povlači sredstva koja će biti rezervisana.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg