Del veruje da će izbori biti održani i na severu Kosova

Извор: Викиновости


3. децембар 2010.
PRIŠTINA, 3. decembra 2010. (Beta) - Američki ambasador u Prištini Kristofer Del izjavio je u petak da veruje da će vanredni parlametarni izbori biti održani i na severu Kosova jer je to veoma važno.

"Radimo sa Centralnom izbornom komisijom, međunarodnim partnerima - Kforom i Euleksom na stvaranju uslova za izbore na severu. Verujem da će izbori biti i tamo održani, jer je to važno", rekao je Del u Pristini tokom posete Veću za izborne žalbe i prigovore, prenose prištinski mediji.

Američki ambasador je rekao da je održavanje izbora 12. decembra i u severnom delu Kosova značajno i da za to postoji međunarodni dogovor.

Del je to rekao povodom najava pojedinih predstavnika Srba sa severa Kosova da u tim sredinama neće biti dozvoljeno otvaranje biračkih mesta. Predstavnici četiri srpske opštine na severu Pokrajine apelovali su na Srbe da u tom delu Kosova ne izađu na parlamentarne izbore.

Kometarišući taj stav, Del je rekao da "svi građani Kosova zaslužuju da imaju jednake mogućnosti da se izjasne i izaberu svog lidera".


Извор[уреди]