Dejan Lekić - od anonimnosti do slave

Извор: Викиновости5. јануар 2010.
Србија -  (Beta) - Najbolji strelac Crvene zvezde Dejan Lekić pre samo šest meseci igrao je u trećem rangu takmičenja u srpskom prvenstvu, ali nije gubio nadu da će uspeti da napravi karijeru iako je već bio u zrelim fudbalskim godinama.

"To su godine u kojima bi već trebalo da budeš negde. Nisam, ipak, gubio veru. Težio sam boljem, radio, bio uporan, iako je bilo i teških trenutaka, muka, uspona i padova. Kroz svašta sam prošao. Ali, to je moj posao. Drugo ništa i ne znam da radim", kazao je 24-godišnji Lekić u intervjuu agenciji Beta.

Lekić je u Zvezdu došao u, po mnogima, najtežem trenutku u istoriji kluba. Dug je premašio 20 miliona evra, uprave nisu uspevale da mandate zadrže duže od šest meseci. Rezultati, naravno, nisu bili na očekivanom nivou. "Očekivanja su bila velika. Na početku je to izgledalo smešno, bilo je sumnji u ceo tim, u mene... Niko nije imao veru u sebe. Iskreno, nisam ni ja verovao", prisetio se 193 centimetra visoki napadač.

Crveno-beli su, međutim, jesenji deo sezone neočekivano završili na prvom mestu tabele Super lige, sa tri boda više od aktuelnog šampiona Partizana. "Pokazali smo da smo na pravom putu. Zadovoljan sam i svojom igrom, iako znam da može i mora mnogo bolje. Ima, međutim, još mnogo da se trenira i igra, ali sada ima i više vere, samopouzdanja, hrabrosti", naveo je Lekić, koji se još navikava na igranje u velikom klubu.

"Zna se kakvi su tereni u Srpskoj ligi. Igrao sam zaista svuda. Zato mi i nije bilo svejedno kada sam kročio na stadion Zvezde. Sećam se prve utakmice sa Rudarom. Nisam mogao da verujem. Do juče sam igrao pred 100 ljudi, a sada pred 20.000", kazao je.

Извор[уреди]