Debitant potcenio značaj rezervoara

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


26. март 2010.
Мелбурн-  (Beta-AP) - Formula jedan tim Virdžin dobio je dozvolu uprave takmičenja da u toku sezone redizajnira šasiju na svom automobilu, kako bi u isti mogao da postavi veći rezervoar za gorivo.

Obično se timovima ne dozvoljavaju promene na šasijama u toku sezone, ali je Svetska automobilska federacija (FIA) napravila izuzetak, pošto je postojala bojazan da bolidi Virdžina, debitanta u Formuli jedan, sa sadašnjim rezervoarima neće moći da budu konkurentni rivalima, pa čak ni da završavaju trke.

"Još tokom testiranja pred pocetak sezone postalo je jasno da kapacitet našeg rezervoara nije dovoljan i to se potvrdilo na trci u Bahreinu. Ako sada ne posvetimo pažnju tom problemu on bi mogao da nas muči u određenim okolnostima", rekao je tehnički direktor Virdžina Nik Virt.

Vozači Virdžina Lukas di Grasi i Timo Glok, ipak, na nedeljnoj Velikoj nagradi Australije, kao i na naredne dve trke, nastupiće sa starim rezervoarima, pa se postavlja pitanje da li će uspeti da stignu do cilja, što im nije pošlo za rukom u Bahreinu.

Извор[уреди]