Davidu Grosmana nagrada Milovan Vidaković

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


14. април 2011.
NOVI SAD, 14. aprila 2011. (Beta) - Izraelskom piscu Davidu Grosmanu uručena je u sredu uveče u Novom Sadu književna nagrada "Milovan Vidaković", u okviru otvaranja Petog međunarodnog festivala proze "Proze fest".

David Grosman (1954) je romansijer, pripovedač, esejista, politički publicista i dramski pisac. Neke od najznačajnijih Grosmanovih knjiga su "Someh jagnjeta", "Intimna gramatika", "Cikcak dečko", "Lavlji med", "Do kraja zemlje".

Njegova dela prevedena su na više od 25 svetskih jezika, a dobitnik je niza najznačajnijih međunarodnih nagrada za književnost.

"Proze fest" otvorio je srpski pisac Goran Petrović, a na festivalu he, pored Grosmana, učestvovati i Ilja Stogof iz Rusije, Georgi Gospodinov iz Bugarske, Ivana Simić-Bodrožić iz Hrvatske i pisci iz Srbije Radovan Beli Marković, Ildiko Lovaš, Radoslav Petković, Dragan Velikić i Vule Žurić.

Prema tradiciji ovog festivala, pisci će razgovarati sa učenicima novosadskih gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" i "Laza Kostić". "Proze fest" se ove godine održava od 13. do 15. aprila.


Извор[уреди]