Datum pregovora sa EU možda već decembra

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


2. novembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je u petak da je Vlada u prvih 100 dana postigla značajne rezultate i da postoji mogućnost da Srbija datum za početak pregovora sa EU dobije u martu 2013, ali da nije isključeno i dobijanje uslovnog datuma već decembra ove godine.

„Ono što je izgledalo nemoguće, danas je ostvarivo. Nadali smo se da možemo datum za pregovore sa EU da dobijemo u junu, ali unutrašnjim reformama, dijalogom sa Prištinom i borbom protiv korupcije, taj datum možemo da dobijemo u martu. Ne bih isljučio mogućnost da uslovni datum dobijemo u decembru“, rekao je Vučić.

Na sednici Vlade na kojoj je podnošenje izveštaja o radu u prvih 100 dana bilo otvoreno za javnost, Vučić je rekao da i to pokazuje da je ova vlada bolja od prethodne.

Vučić je rekao da građani danas ne žive ni dobro ni bolje, ali će Vlada zato morati da radi još napornije, odgovornije i ozbiljnije.

Istakao je da su mnogi članovi Vlade „dali sve od sebe“ da zemlja krene napred i da su sprečili bankrot države.

Vučić je ocenio da je pokrenuta žestoka borba protiv korupcije i kriminala i da su se članovi Vlade uvek ponašali striktno u okviru zakona.

Po njegovim rečcima, prethodna vlast je u Tužilaštvu ostavila tri „jednostrana i politički usmerena“ predmeta, a danas specijalni timovi rade na 30 predmeta što pokazuje obim borbe protiv kriminala i korupciji koju je Vlada preduzela.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg