Darku Ercegu privremeno oduzeta kuća na Zvezdari

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


30. јул 2009.
Beograd-  (Beta) Specijalni sud u Beogradu doneo je danas rešenje kojim se od Darka Ercega, optuženog za trgovinu narkoticima, privremeno oduzima kuća u Nerodimskoj ulici u Beogradu a na osnovu Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom.

Predsednik Veća Vladimir Vučinić rekao je, obrazlažući odluku suda po zahtevu Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal od 14. jula ove godine, da se Ercegu privremeno oduzima kuća od 104 metara kvadratnih Nerodimskoj ulici broj 2 na Zvezdari.

"Rešenje o privremenom oduzimanju imovine može trajati do odluke suda o trajnom oduzimanju. Upravljanje kućom poverava se Direkciji za upravljanje imovinom stečenom kriminalom do dalje odluke suda, a okrivljeni ima pravo na žalbu tri dana od dostavljanja rešenja", rekao je sudija Vučinić.

Erceg je uhapšen 17. marta 2007. godine u kući na Zvezdari a prilikom hapšenja privremeno su mu oduzeti BMW, audi i mercedes za koje će Specijalno tužilaštvo podneti zahtev za trajno oduzimanje vozila. Prilikom hapšenja, policija je kod njega našla oko 27 kilograma heroina i oko dva i po kilograma kokaina.


Извор[уреди]