Пређи на садржај

Dark Side Of The Moon sa najboljim omotom svih vremena

Извор: Викиновости


16. мај 2011.
LONDON, 16. maja 2011. (Beta) - Omot za album "Dark Side Of The Moon" grupe "Pink Flojd" proglašen je za najbolji omot albuma svih vremena, objavljeno je na šou biznis sajtu Didžital spaj,

Engleski rok bend nadmašio je "Bitlse" i "Nirvanu" svojim umetničkim omotom za album iz 1973. Na omotu je crna pozadina sa dvodimenzionalnim crtežom snopa bele svetlosti koja se prelama u višebojnu u prizmi. "Pink Flojd" među prvih deset ima još jedan album, "Animals" iz 1977, na desetom mestu.

Na drugoj poziciji je album "Nevermind" grupe "Nirvana", a na trećem "Bitlsi" i "Sgt Pepper's Lonely Hearts Blub Band". Slede albumi "London Calling" grupe "Kleš" i "Rage Against The M a c h i n e" istoimenog benda na četvrtom i petom mestu. Šesta je grupa "Ajron Mejden" i album "The Number Of The Beast", a sedmi "Bitlsi" i "The White Album". Osmi je bend "Džoj Divižen" i album "Unknown Pleasures", a deveti "King Krimson", sa albumom "In The Court Of The Crimson King". Anketu za izbor najboljeg omota albuma sproveo je muzički sajt Mjuzik radar.


Извор[уреди]