Dani srpske kulture u Moskvi i Parizu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


15. септембар 2011.
BEOGRAD, 15. septembra 2011. (Beta) - U Rusiji i Francuskoj počeli su Dani srpske kulture tokom kojih će biti predstavljeni različiti sadržaji kojima se promoviše srpska kultura, saopštilo je u četvrtak Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva.

U Parizu se od četvrtka do 19. septembra održava "Nedelja Srbije", u okviru predstavljanja zemalja čije se ambasade nalaze na toj teritoriji.

Francuskoj publici biće predstavljeni različiti sadržaji kojima se promoviše srpska kultura - izložbe posvećene Ivi Andriću i Nikoli Tesli, odabrani filmski program, nekoliko muzičkih nastupa, prezentacija srpske kulturne baštine, izložbe fotografija D. Bosnića i D. Zamurovića, kao i turistička ponuda Srbije i Beograda.

Centralni događaj manifestacije biće koncert Bore Dugića koji će otvoriti ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković.

Sa srpskom kulturom moći će da se upoznaju i žitelji četiri velika ruska grada - Moskve, Sankt Peterburga, Hanti Mansiska i Velikog Novgoroda, u kojima će od četvrtka do 30. novembra biti obeleženi Dani Srbije u Rusiji.

Srpska kultura će se ruskoj publici predstaviti kroz koncerte Slobodana Trkulje i Balkanopolisa, izložbu "Svetsko nasleđe - Srbija" i nedelju srpskog filma.

Извор[уреди]