Dani evropske baštine

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


4. септембар 2009.
Beograd-  (Beta) Manifestacija "Dani evropske baštine" u Beogradu ove godine će biti održana od 11. do 21. septembra, a njena glavna tema biće "Baština kao podsticaj interkulturnog dijaloga".

Raznovrsnim programima na teritoriji Beograda biće predstavljeno nasleđe kao zajednička baština evropskih naroda, raznolikost kultura, tradicije i običaja, rekla je u petak na konferenciji za novinare u Starom dvoru direktorka Turističke organizacije Beograda Jasna Dimitrijević.

I ove godine, Beograđani i njihovi gosti biće u prilici da, u pratnji stručnih vodiča, obiđu znamenita zdanja u prestonici, poput Starog i Novog dvora, Belog dvora na Dedinju, Beogradske tvrđave, Narodne banke Srbije, Zemuna, Skadarlije.

Predviđeni su i programi "Dositej u Beogradu", "Književni vodič", odnosno šetnje tragom Branislava Nušića, Ive Andrića i Danila Kiša, večernje tramvajske ture razgledanja prestonice, "Drugi pogled", namenjen osobama s invaliditetom. Centralna proslava "Dana evropske baštine" u Srbiji biće održana 12. i 13. septembra u Prijepolju, u organizaciji prijepoljskog muzeja.


Извор[уреди]