Danas sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Извор: Викиновости


26. februar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - U Beogradu će danas biti održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će se razgovarati o nasilju na beogradskim ulicama posle mitinga "Kosovo je Srbija".

Sednicu Saveta zakazao je u petak predsednik Srbije Boris Tadić koji je zatražio i izveštaj svih nadležnih institucija o neredima u Beogradu nastalih posle mitinga koji je u četvrtak 21. februara održan ispred Doma Narodne skupštine.

Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić najavio je u ponedeljak da će predsednik Tadić insistirati na razjašnjenju svih bezbednosnih aspekata i parametara tih događaja.

Jeremić je rekao da će "akti vandalizma na beogradskim ulicama" biti jedina tema sednice.

Tokom nereda 21. februara, izgrednici su zapalili ambasadu SAD, napali ambasade više zemalja, demolirali prodavnice i objekte u centru Beograda, a prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova uhapšene su 192 osobe.

Sednica Saveta počinje u 12 sati.

Članovi Saveta su predsednik i premijer Srbije, ministri pravde, odbrane i policije, načelnik Generalstaba Vojske, direktor BIA i sefovi Vojno-bezbednosne agencije (VBA) i Vojne obavestajne agencije (VOA). Savetom predsedava predsednik Srbije.

Извор[уреди]