Danas sednica Glavnog odbora SPS-a

Извор: Викиновости


3. jun 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Glavni odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) na današnjoj će sednici utvrditi listu poslanika za republički parlament.

Rok za predaju istekao je u petak u ponoć ali je strankama ostavljen dodatni rok od pet dana - do 5. juna u ponoć. Nakon što sve stranke predaju liste, predsednik Skupštine Srbije Oliver Dulić bi trebalo da održi konsultacije sa šefovima poslaničkih grupa oko datuma zakazivanja konstitutivne sednice.

Sednica Glavnog odbora SPS-a zakazana je za 16 časova.

"Večernje novosti" pišu da će na sednici GO biti izneta informacija o dosadašnjem toku pregovora sa radikalima i narodnjacima i dodaje da će to biti prilika da se testira raspoloženje o mogućnostima formiranja vlade Srbije sa jednim ili drugim blokom.

List navodi i da će se pre Glavnog odbora održati sednica Predsedništva stranke a "Blic" tvrdi da je većina članova tog tela za formiranje vlade sa listom "Za evropsku Srbiju" koju predvodi predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić.

"Blic" takođe dodaje da će se naredne nedelje biti zvanično objavljen početak pregovora koalicije oko SPS-a i Tadićeve liste.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je za "Novosti" da će u četvrtak sve biti poznato - to jest da će se tada znati da li će koalicija okupljena oko socijalista prekinuti pregovori sa radikalima i koalicijom DSS-NS i početi razgovore sa DS-om.

Извор[уреди]