Danas počinje Sajam knjiga

Извор: Викиновости


21. oktobar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Beogradski Sajam knjiga počinje u u nedelju i trajaće do 28. oktobra, a manifestaciju će otvoriti mađarska književnica Noemi Seči i pesnikinja Radmila Lazić.

Na 57. po redu najvećoj smotrimknjige na Balkanu predstaviće se više od 800 učesnika, među kojima 489 direktnih izlagača. Više od 60 izlagača biće iz inostranstva, a posetioce sajma očekuju susreti sa brojnim piscima zemalja regiona, kao i iz Mađarske koja je gost ovogodišnjeg sajma.

Beogradski sajam knjiga biće otvoren do 28. oktobra, svakog radnog dana od 10.00 do 21.00 sat, a pored najnovije izdavačke produkcije organizatori su najavili i brojne izložbe, debate, tribine i druge prateće programe.

Cene ulaznica ostale su nepromenjene u odnosu na protekle tri godine pojedinačna ulaznica je 250 dinara, ulaznica za grupne posete je 150 dinara, a cena porodinačne ulaznice je 600 dinara.

Počasni gost narednog sajma knjiga u oktobru 2013. biće Poljska, a na ovogodišnoj manifestaciji biće dodeljene uobičajene nagrade za izdavački poduhvat, najbolju dečiju knjigu i najlepše izdanje, kao i nagrada stranom izdavaču za izdanja na srpskom jeziku "Dositej Obradović".

Izvor[уреди]