Danas objavljivanje finalista za sedam svetskih čuda

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу20. јул 2009.
Куршумлија-  (Beta) – Agencija Nju seven vonders (New 7 Wonders) danas će u 12.07 objaviti 28 finalista za izbor sedam novih svetskih čuda prirode.

Glasanja je završeno 7. jula, a jedini kandidat iz Srbije, Đavolja varoš, nalazi se na spisku od 77 kandidata, navodi se u saopštenju Turističkog preduzeća (TP) Planinka iz Kuršumlije.

Direktor Prolom banje i član Komiteta za podršku Đavolje varoši Zlatko Veljović kazao je da je ulaskom Đavolje varoši u top 77, ostvaren veliki uspeh srpskog turizma.

Prema nejgovim rečima, Đavolja varoš je dobila više glasova nego što Srbija ima stanovnika.

"U dopisu koji smo dobili od organizatora, agencije Nju seven vonders, navodi se da je TP Planinka u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije dve godine vodila jednu od najboljih kampanja na svetu", kazao je Veljović.

Od kako je Đavolja varoš nominovana za izbor sedam svetskih čuda prirode, taj fenomen svakog vikenda posećuje preko 2.000 turista.

U 2008. godini taj lokalitet je posetilo preko 50.000 turista iz zemlje i inostranstva.

TP Planinka je izgradilo put do tog lokaliteta, u dužini od devet kilometara, izgrađen je praking, vidikovci, sanitarni čvor po evropskim standardima, osvetljena je staza do figura kao i sam lokalitet.

Извор[уреди]