Danas nastavak sednice

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


18. jul 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Skupština Srbije trebala bi danas da nastavi sednicu na čije je dnevnom rafikacija Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Poslanici od srede, kada je sednica počela, nisu raspravljali o dnevnom redu jer su se poslanici opozicije javljali po poslovniku.

Rasprava je i u sredu i četvrtak prekidana više puta kako bi se šefovi poslaničkih grupa dogovorili o nastavku rada po tačkama dnevnog reda, ali su opstrukcije rada parlamenta nastavljane i nakon tih konsultacija.

Na dnevnom redu sednice su i ratfikacija energetskog sporazuma sa Rusijom, rasprava o potvrđivanju finansijskih sporazuma za više projekata u Srbiji, a poslednja, četvrta tačka, jeste Predlog rezolucije o Kosovu i Metohiji.

Vladina Rezolucija o Kosovu prvobitno je bila prva tačka dnevnog reda. Međutim, nakon konsultacija premijera Mirka Cvetkovića, predsednice parlamenta Slavice Đukić Dejanović i predstavnika poslaničkih klubova ta tačka je stavljena na poslednje mesto, kako bi se pokušalo naći kompromisno rešenje o rezoluciji koju bi podržale sve stranke.

žp/lji/dar== Извор ==