Dan medija bez saznanja o ubicama novinara

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


3. мај 2011.
BEOGRAD, 3. maja 2011. (Beta) - Svetski dan slobode medija, 3. maj, Srbija još jednom dočekuje bez jasnih saznanja o tome ko su inspiratori i izvršioci ubistava i pokušaja ubistava novinara i bez zaokruženog medijskog zakonodavstva, saopštio je u utorak zaštitnik građana Srbije Saša Janković.

"Sloboda medija i sloboda javne reči temelj su svakog demokratskog društva, ljudskih i građanskih prava, a njihovo puno ostvarenje nije moguće dok se ne otklone sve pretnje novinarima i ne uobliči čvrst i jasan zakonski okvir koji će ih štititi", navodi se u saopštenju povodom Svetskog dana slobode medija.

Čestitajući ovaj dan svim medijskim radnicima, zaštitnik građana je ukazao da je odnos samih medija prema medijskim slobodama od ključnog značaja i da istina i pravo građana da budu objektivno obavešteni o zbivanjima u zemlji treba da budu iznad svih drugih interesa.

Taj cilj je, naročito u uslovima sve teže ekonomske krize koja dovodi do siromašenja medija, teško postići, ali novinarska etika nalaže da mu se neprekidno teži, ukazao je on.


Извор[уреди]