Da se ne ugroze oni sa najnižim platama

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


5. novembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Ministar prosvete Žarko Obradović najavio je u ponedeljak da bi na sednici Vlade u četvrtak trebalo da bude ponuđeno rešenje koje će sprečiti da budu ugrožene zarade onih zaposlenih u javnom sektoru sa najnižim primanjima.

Obradović je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije podsetio da je premijer Ivica Dačić zatražio od nadležnog Ministarstva finansija i privrede da sačini takav predlog zakona o ograničavanju zarada u javnom sektoru i da bi rešenje trebalo da bude poznato na ovonedeljnoj sednici Vlade.

"Suština donošenja zakona o ograničenju plata je da se ograniče zarade onih koji imaju najviše, a da ne budu ni na koji način pogođeni oni koji imaju najnižu platu, a pogotovo ne smeju da primaju platu koja nije u skladu sa zakonskim rešenjima", kazao je Obradović nakon sednice Socijalno-ekonomskog saveta.

Povodom donosenja ovog zakona za utorak je zakazan i prvi protest - Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije održaće u podne, ispred zgrade Vlade, javnu sednicu povodom zahteva da se iz Zakona o utvrđivanju maksimalne zarade u javnom sektoru izuzmu zaposleni u komunalnom sektoru.

Predsednik Unije sindikata poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković smatra da je Srbiji neophodna štednja, kako bi se izbegla preterana zaduženost i trošilo u okvirima realnih mogućnosti.


Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg