Dačić u Olimpijskom selu u Londonu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу17. март 2010.
Лондон-  (Beta) - Prvi potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posetio je u sredu Olimpijsko selo u Londonu i prisustvovao prezentaciji o merama bezbednosti koje će tokom igara biti preduzete.

Olimpijske igre će u Londonu biti održane 2012. godine i za britansku prestonicu predstavljaju događaj visokog rizika. "Moramo reći da će Olimpijske igre biti bezbedne i radićemo na tome da učesnicima i posetiocima to i osiguramo", rečeno je na prezentaciji o merama bezbednosti i antiterorizma, koja je u sredu održana na vidikovcu pored Olimpijskog sela.

Izgradnja sela koštaće Veliku Britaniju devet milijardi funti, a budžet izdvojen za bezbednost iznosi 600 miliona funti. Olimpijadu će pratiti 20.000 novinarskih ekipa, a dnevno se očekuje pola miliona posetilaca. Predstavnici britanskog ministarstva unutrašnjih poslova i drugih vladinih agencija zaduženih za bezbednost igara naglasili su da vlada radi na izradi strategije protiv terorizma i da sve bezbednosne strukture moraju biti spremne za brzu reakciju.

Извор[уреди]