Dačić sledeće nedelje u Latinskoj Americi

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

6. јун 2010.
BEOGRAD, 6. juna 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u nedelju da će osnovna tema razgovora tokom njegove posete tri zemlje u Latinskoj Americi biti policijska saradnja u borbi protiv kriminala, pre svega u borbi protiv trgovine narkoticima.

Dačih je novinarima u Beogradu nakon obilaska tima sektora za vanredne situacije rekao da je saradnja sa zemljama Latinske Amerike išla preko "trećih strana" - interpola ili bezbednosnih agencija zapadne Evrope i Amerike i da je zato predlog da se potpišu sporazumi i o direktnoj saradnji.

On je rekao da jedan deo kriminalnih grupa iz Srbije boravi u nekim zemljama Latinske Amerike i da je za njihovu kontrolu, otkrivanja i hapšenje potrebna direktna saradnja.

"Učinili smo dosta na potpisivanju bilateralnih sporazuma o policijskoj saradnji sa najvažnijim zemljama u regionu i Evropi, ali situacija oko ilegalne distribucije narkotika, narocito kokaina, iz Latinske Amerike tera nas da kao prioritet postavimo i policijsku saradnju sa tim državama", rekao je Dačić.


Извор[уреди]