Dačić razgovarao s predsednikom Sobranja

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

1. april 2013.
Beograd/ Srbija (Beta) Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i predsednik Skupštine Makedonije Trajko Veljanovski ocenili su u ponedeljak u Beogradu da bi kompromisno i pravedno rešenje problema na Kosovu i Metohiji pozitivno uticalo na trajnu regionalnu stabilnost.

Dačić i Veljanovski su u razgovoru istakli da su evropske integracije interes čitavog regiona, saopštila je Vlada.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti unapredjivanja političkih i ekonomskih odnosa Srbije i Makedonije, uz ocenu da je dobra saradnja uslov za efikasno rešavanje regionalnih pitanja.

Delegacija makedonskih poslanika, koju predvodi predsednik Sobranja Veljanovski, sastala se tokom posete Beogradu s članovima Poslaničke grupe prijateljstva s Makedonijom u Narodnoj skupštini Srbije.

U razgovoru poslanika je ukazano na značaj dobrosusedskih odnosa i regionalne stabilnosti za sve zemlje Zapadnog Balkana na putu ka Evropskoj uniji.

Veljanovski je razgovarao i s predsednikom Narodne skupštine Nebojšom Stefanovićem. Oni su nakon sastanka izjavili da su saglasni da su obe države ispunile sve kriterijume da u junu dobiju datum za početak pregovora o članstvu u EU.


Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg