Dačić oštro kritikovao istupe policijskih funkcionera

Извор: Викиновости


9. novembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić večeras je oštro kritikovao istupe u javnosti pojedinih policijsklih funkcionera i poručio da to više neće biti moguće. Na pitanje novinara o situaciji u policiji, Dačić je rekao da sada gotovo svaki načelnik policijske stanice u Srbiji daje izjave u javnosti što „stvara ružnu sliku o ministarstvu unutrašnjih poslova i policiji“.

„Postoje jasno utvrđeni državni organi koji rukovode radom policije i bezbednosnih službi. Ili će biti tako ili ovo više nije država. Ovo je država. Ne mogu, dok ja rešavam pitanje s Tačijem ili pitanja oko Kosova, da se sada neki policijski činovinci, načelnici, utrkuju da daju izjave ovde po medijima“, rekao je Dačcić.

Dačić je rekao da se verovatno misli da će se kao i u prethodnom periodu tražiti razlike među političkih partijama, ali „da apsolutna saglasnost postoji između SNS-a i SPS-a, Aleksandra Vučića i mene, u bespoštednoj borbi protiv kriminala i korupcije“.

„To više tako ne može. Znači, u prošlom mandatu sve je policija informisla prvo (šefa kabineta predsednika Srbije Borisa Tadića) Miodraga Rakić pa mene. Mi smo doveli do toga da oni misle da su jači od države, jer opstaju u svim sistemima. Nije moguće. Apsolutno više nije moguće. Ja sam ministar unutrašnih poslova. Meni ima da referišu šta rade“, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da on kao ministar, ministarstvo i parlament predstavljaju civilnu kontrolu rada policije. „Nas je narod birao i niko nije jači od naroda“, zaključio je premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije.

Izvor[уреди]