Dačić neće da se pravda za poteze SPS-a

Извор: Викиновости


23. jul 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Mandatar za sastav Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je u ponedeljak da ne oseća potrebu da se pravda za bilo koji potez Socijalističke partije Srbije (SPS), čiji je lider, i pozvao da se prekine rasprava o tome ko je s kim bio u vladi i „ko sa kim više nije“.

„Ne osećam potrebu da se pravdam za bilo koji potez koji vuče SPS, jer svako od nas nosi političku odgovornost“, rekao je Dačić u Skupštini Srbije povodom polemike o tome ko je s kim pravio vladu do sada i koje stranke će je činiti.

On je rekao da je rasprava o tome pokazala okrenutost prošlosti i bavljenjem pitanjima iz prošlosti i da je takve diskusije slušao i pre osam godina, kad je podržao manjinsku vladu Vojislava Koštunice, ali i 2008. kad je ušao u vladu sa Demokratskom strankom (DS).

„Nije na vama da procenjujete šta je najbolje za koju stranku. Svako od vas neka preuzme deo svoje odgovornosti. Treba da se okrenemo nečemu što je pred nama jer ako smo okrenuti prošlosti nećemo odmaći ka boljoj budućnosti“, poručio je Dačić.

On je rekao da vlast nije plen, već veliki ispit i zamolio poslanike da požure sa izborom novih organa skupštine kako bi Vlada što pre bila izabrana.

Dačić je naveo da je u drugom krugu predsedničkih izbora glasao za kandidata DS Borisa Tadića, ali da je pobedio kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić i da tu volju naroda niko ne može da promeni, odnosno da je to nova politička realnost.

Izvor[уреди]