Пређи на садржај

Dačić i Tači na radnoj večeri sa Ketrin Ešton

Извор: Викиновости


5. novembar 2012.
Brisel/ Belgija (Beta) Nastavak dijaloga Beograda i Prištine održaće se u sredu u Briselu gde će premijeri Srbije Ivica Dačić i Kosova Hašim Tači na radnoj večeri sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton razmotriti najvažnije teme koje vode daljem napretku u dijalogu.

To su u ponedeljak agenciji Beta potvrdili evropski diplomatski izvori u Briselu koji su istakli da će se najverovatnije ključni razgovori voditi oko integrisanog upravljanja prelazima, sprovođenju postignutih dogovora i garancijama za srpsku kulturnu i versku baštinu.

Srpski premijer Dačić u Brisel bi, prema ovim izvorima, trebalo da doputuje u sredu popodne. Dačić i Tači trebalo bi najpre odvojeno da se sastanu sa visokom predstavnicom Ešton, posle čega je planiran zajednički trojni sastanak na radnoj večeri.

Prvi sastanak Dačića i Tačija uz posredovanje Ketrin Ešton, 19. oktobra u Briselu, i EU i SAD pozdravile su kao pozitivan korak u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, što je za Srbiju jedan od ključnih uslova za dalje nepredovanje ka EU.

Američka državna sekretarka Hilari Klinton i visoka predstavnica EU Ketrin Ešton prošle nedelje su o nastavku dijaloga zajedno razgovarale sa zvaničnicima u Beogradu, a potom i Prištini.

Izvor[уреди]