Dačić i Stajnberg o Kosovu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

8. април 2010.
BEOGRAD, 8. aprila 2010. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić preneo je u četvrtak zameniku državnog sekretara SAD Džejmsu Stajnbergu da Srbija želi dobru saradnju sa predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu, Kforom, Unmikom i Euleksom jer je njen cilj da se na Kosovu održi mir i osigura bezbednost svih građana.

Kako je saopšteno posle razgovra, Dačić i Stajnberg istakli su zadovoljstvo saradnjom MUP Srbije i bezbednosnih struktura SAD u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma i založili se za nastavak takve prakse, navodi se u saopštenju.

Dačić je, kako se dodaje, istakao da Srbija ima dobru saradnju sa zemljama u regionu, što je osnovni preduslov za uspešnu borbu protiv kriminala. Američkog zvaničnika ministar unutrašnjih poslova je obavestio i o političkoj situaciji u Srbiji, naglasivši da je Vlada stabilna i da je želja svih koalicionih partnera da se ona održi do kraja mandata.

Tokom razgovora pomenuto je i učešće pripadnika MUP u mirovnim misijama EU i povećanje broja pripadnika u misiji na Haitiju, a Dačić je zahvalio ambasadi SAD na podršci koju pruža MUP-u Srbije kroz mnogobrojne projekte.


Извор[уреди]