Dačić: MUP snažan oslonac za borbu protiv kriminala

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


21. јануар 2011.
BEOGRAD, 21. januara 2011. (Beta) - Istoriju ministarstva unutrašnjih poslova Srbije čine policajci, žandari, saobraćajci i specijalci od kojih su mnogi dali živote za zemlju i bezbednost građana i to se ne sme zaboraviti, poručio je u petak uveče u Beogradu ministar policije Ivica Dačić na proslavi dva veka te institucije.

Na svečanosti u beogradskom Sava centru Dačić je rekao da je MUP Srbije "jedna od najznačajnijih državnih institucija" i da predstavlja "snažan oslonac" u borbi protiv organizovanog kriminala.

On je naglasio i da "bez jake vojske i policije nema ni jake države Srbije", navodeći da je istorija tog ministarstva neraskidivo povezana sa istorijom srpske države.

Dačić je rekao i da je MUP Srbije spreman za saradnju sa ministarstvima unutrašnjih poslova susednih zemalja radi efikasnije borbe protiv kriminala.

Svečanosti u beogradskom Sava centru prisustvovali su predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić - Dejanović, premijer Mirko Cvetković, potpredsednik vlade Jovan Krkobabić, ministri Žarko Obradović, Petar Škundrić, Dragan Šutanovac, Snežana Malović i Milutin Mrkonjić.

Prisustvovali su i načelnik generalštaba Vojske Srbije Miloje Miletić, direktor Bezbednosno-informativne agencije Saša Vukadinović i srpski patrijarh Irinej, nadbiskup Stanislav Hočevar i muftija Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić.

Na svečanosti su bili i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin, zaštitnik građana Saša Janković, poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić i direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković.

Prisustvovali su i generalni sekretar Interpola Ronald Nobl, direktor Europola Rob Vajnrajt i ministri unutrašnjih poslova Crne Gore Ivan Brajović, Makedonije Gordanu Jankulovski, kao i predstavnici ministarstava unutrašnjih poslova Rumunije i BiH.

Među prisutnima su i bivši ministri unutrašnjih poslova Radmilo Bogdanović i Dušan Mihajlović.


Извор[уреди]