Dačić: Kfor i Euleks ne obaveštavaju MUP Srbije

Извор: Викиновости


3. септембар 2011.
Београд-  (Beta) - Zamenik predsednika Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u subotu da Kfor i Euleks ne sarađuju sa njegovim ministarstvom u akciji potrage za navodnim kriminalcima u Zubinom potoku i ocenio da je ta akcija izgovor za fizički napad na Srbe na severu Kosova.

„Koliko je meni poznato Kfor i Euleks nisu zatražili saradnju. Oni te aktivnosti sprovode samostalno. Ne obaveštavaju nas unapred, a mi se obično bavimo posledicima. To je ono što mi stalno zameramo predstavncima međunarodne zajednice, i tražimo da se uspostavi jedna dobra linija komnukacije“, kazao je Dačić u Leskovcu.

Ministar policije istakao je da srpska vlada podržava borbu protiv kriminala, ali se protivi „nesrazmernoj upotrebi snaga“.

„Čini mi se da je kosovska vlada prešla na drugu taktiku - da započne neke akcije koje ne može da dovrši, a onda se kao tampon zona, ili kao njihov izvršilac očekuje da to urade međunarodne snage koje bi se sukobljavale sa Srbima na Kosovu“, dodao je Dačić.

On je izrazio svoje uverenje da je kriminal u Prištini daleko veći nego u Zubinom Potoku ili u severnoj Mitrovici. „Videli ste da najmanje dve trećine heroina koji dolazi u zapadnu Evropu prolazi kroz ruke albanske mafije, i navodna borba protiv kriminala na severu Kosova je samo alibi i izgovor da neko fizički i nasilno napadne Srbe na severu Kosova“, zaključio je Dačić.

Извор[уреди]