DS u sredu podnosi prijavu protiv Cvijana

Извор: Викиновости


23. januar 2013.
Beograd/ Srbija (Beta) Funkcioner Demokratske stranke (DS) Božidar Đelić izjavio je da će DS u sredu podneti krivičnu prijavu protiv funkcionera Srpske napredne stranke Vladimira Cvijana, jer je pred očevicima tražio da bude pušten iz pritvora njegov klijent koji ima kriminalnu prošlost.

„Dok razgovaramo, DS će podneti krivičnu prijavu protiv Cvijana, jer je pred očevicima, u više navrata, tražio da njegov klijent koji ima izrazitu kriminalnu prošlost bude isključen iz pritvora. Videćemo kroz institucije sistema kakav će biti taj ishod“, rekao je Đelić za televiziju B92.

Đelić je ocenio da će prijava biti podneta i da će se tada znati da li pravosuđe vidi isto što i DS, a to je krivično delo.

„Za to postoji video zapis. Gospodin Cvijan je govorio da bi bilo pametnije gospođi (Nati) Mesarović da izvoli dati ostavku, inače će se pričati o njenim aferama. Ako ima afera, one moraju biti procesuirane“, ukazao je Đelić.

Upitan da li je bio salsušavan u slučaju Sartid, Đelić je kazao da je na saslušanje išao u svojstvu građanina, ali da o tome ne može ništa više da kaže, jer su mu tako rekli u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Izvor[уреди]