DS nezainteresovan za pozadinu ubistva Đinđića

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

20. април 2010.
BEOGRAD, 20. aprila 2010. (Beta) - Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović optužio je u utorak Demokratsku stranku i vladajuću koaliciju da ne žele da otkriju pozadinu ubistva Zorana Đinđića.

Postavljajući poslanička pitanja na početku sednice Skupštine Srbije Todorović je tražio obaveštenje od predsednice Visokog saveta sudstva Nate Mesarović, koja je bila predsedavjuća sudskog veća za ubistvo Zorana Đinđića, da li je znala da su Djindjićevog telohranitelja Milana Veruovića pratile službe bezbednosti?.

"Postoje dva operativaca službe državne bezbednosti, imenom i prezimenom, koji su 24 sata pratili Veruovića i moje je pitanje za Natu Mesarović da li je imala saznanja o tim činjenicama, da li je to uzeto u obzir i da li je neko od odbrane predlagao da se to uzme u obzir, i da li je to odbijeno", pitao je Todorović.

On je kazao da su izvršioci atentata možda stvarno oni koji su osuđeni, ali je naveo da postoji jedan drugi deo - ko je naručilac atentata na Zorana DJindjića za koji niko u ni u vladajućoj koaliciji ni u Demokratskoj stranci nije zainteresovan da se otkrije.

Reagujući na Todorovićeve navode šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija pitala je predsedavajuću sednice da li je institucija poslaničkih pitanja nešto što sme da se zloputrebljava i što sme da se koristi za iznošenje neistina i neosnovanih optužbi.


Извор[уреди]