Пређи на садржај

DS da preuzme ulogu konstruktivne opozicije

Извор: Викиновости


5. novembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Politički analitičar Vladimir Goati izjavio je u ponedeljak da je odluka Borisa Tadića da odustane od kandidature za predsednika Demokratske stranke (DS) potez vrlo zrelog političara i da očekuje da će ta stranke nakon izborne skupštine krenuti da obavlja ulogu konstruktivne opozicije.

"U interesu partije je da se posle izbornog poraza dese promene u stranačkom vrhu. I krajem meseca, nakon izborne skupštine, očekujem da DS krene petom brzinom u obavljanju uloge konstruktivne opozicije", rekao je Goati agenciji Beta.

On je naveo da povlačenje Tadića pokazuje da mu je do stranke stalo više nego do "lične perspektive" i da je očigledno podredio lične ambicije, jer je teško reći ko bi pobedio na tim izborima.

Prema njegovim rečima, u Srbiju polako na prstima ulazi praksa demokratski razvijenih država da se posle izbora bez obzira na krivicu i odgovorost afirmiše ideja da čovek kada izgubi izbore treba da ode.

"Kao i neki sportski klub kada ne osvoji medalju ili kup, trener odlazi, dakle, tako i predsednik stranke odlazi posle poraza na izborima", dodao je Goati.


Izvor[уреди]