Пређи на садржај

Džos Stoun želi da napusti kompaniju EMI

Извор: Викиновости


2. jun 2009.
London/ Ujedinjeno Kraljevstvo (Beta) - Britanska pevačica Džos Stoun planira da napusti svoju izdavačku kuću EMI i spremna je da joj isplati dva miliona funti u zamenu za raskid ugovora, objavljuje magazin Nju mjuzikal ekspres.

Pevačica, koja je 2006. dobila 7,5 miliona funti za ugovor o izdavanju četiri albuma, spremna je da vrati 1,2 miliona od novca koji je dobila, kao i 800.000 funti zarade od novog albuma "Colour Me Free" koji će uskoro objaviti. Ipak, kompanija EMI preduzeće pravne korake protiv Džos Stoun, navodi NME pozivajući se na pisanje Dejli mejla. Ta kompanija optužuje je da je prekršila ugovor, pošto nije predala master snimke svog drugog albuma do dogovorenog datuma, 31. decembra prošle godine.

Album "Colour Me Free" snimljen je početkom 2008. u studiju pevačicine majke u Samersetu. U martu ove godine, Džos Stoun je govorila o zbrci zbog datuma objavljivanja albuma, prvobitno najavljenog u aprilu, a potom pomerenog za jul. "Roling Stonsi", "Rejdiohed" i "Supergras" napustili su kompaniju EMI nakon što ju je 2007. preuzela Tera firma.

Извор[уреди]