Džemirokvaj oduševio obožavaoce na Egzitu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


10. јул 2011.
Нови Сад/ Србија (Beta) - Sinoćni nastup benda Džemirokvaj (Jamiroquai) na Egzit (Exit) festivalu apsolutno je oduševio obožavaoce, a Mejn stejdž (Main stage) bio je popunjen do poslednjeg mesta.

Džemirokvaj su odsvirali mnogobrojne hitove benda kao što je "Litl el" (Little L) i "Diper andergraund" (Deeper Underground), ali su publici predstavili i pesme sa novog albuma "Rok dast lajt star" (Rock Dust Light Star).

Na glavnoj bini je pre Džemirokvaja nastupila američka pevačica Santigold. Tokom večeri došlo je do izmene progama, pa su u dva, umesto Fila i Dena. koji nastupaju pod imenom Bruks braders (Brookes Brothers), na binu izašli Deni bird (Dany Bird) i Em Si Dajnomajt (MC Dynamite), koji je na Egzitu gostovao više puta.

U Dens (Dance) areni, koja ove godine slavi 10. rođendan, nastupili su miljenici publike Gruv armada (Groove) i Fed le grand (Fedde), a publiku su prethodno zagrejali di-džej Gruver (Groover) i Vladimir Aćić, kao i jedan od najpopularnijih srpskih di-džejeva Gramofondžije (Gramophonedzie).

Dens arena je i ove večeri bila popunjena, a publika je neumorno ostala na nogama i posle šest časova ujutru.

Sjajna atmosfera sinoć je bila i na metal Eksploziv bini gde je preovladavao britanski pank. Pred popunjenim prostorom ispred bine svirali su Disčardž (Disćarge) i Anti nouver lend (Anti Nowhere Land), publici poznati i po naslovu jednog od svojih živih albuma "Povratak u Jugoslaviju" (Return to Yugoslavia).

Na Fjužn (Fusion) bini hrvatska pevačica Li Lu Džamais (LeeLooJamais) svojim veselim hitovima i sjajnim vokalom zabavljala je publiku u ranim večernjim časovima, da bi tokom večeri nastupili Haduken (Hadouken!).

Na Egzitu se i ove godine velike gužve stvaraju ispred popularnog "Tihog diska" (Silent Disco), gde se na ulaz i slušalice mora čekati, a publika je oduševljena i 3D diskom, koji je prvi put na festivalu.

Egzit festival počeo je 7. jula, a završava se danas. Tokom četiri dana nastupiće oko 600 izvođača, a očekuje se i dvomilioniti posetilac za koga su pripremljene vredne nagrade.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg