Džastinu Biberu četiri Američke muzičke nagrade

Извор: Викиновости


22. новембар 2010.
LOS ANĐELES, 22. novembra 2010. (Beta-AP) - Mladi kanadski pevač Džastin Biber trijumfovao je na dodeli Američkih muzičkih nagrada, pošto je dobio četiri priznanja, uključujući ono za muzičkog izvođača godine.

Biber (16) je nagrađen i u kategorijama najbolji pop/rok album, za "My World 2.0", pop/rok pevač i najbolji debitant. Kanadski pevač postao je najmlađa osoba koja je dobila nagradu za izvođača godine u 38-godišnjoj istoriji dodele Američkih muzičkih nagrada.

Eminem je dobio dve nagrade, za najboljeg rep/hip-hop izvođača, i za najbolji rep/hip-hop album, za "Recovery". Ašer je trijumfovao u oblasti soul/ritam i bluz muzike, pošto je nagrađen u kategorijama najbolji album, za "Raymond v. Raymond" i najbolji pevač. Za najbolju soul/ritam i bluz pevačicu proglašena je Rijana. Bend "Blek Ajd Piz" dobio je priznanje za najbolju pop/rok grupu, a Lejdi Gaga za najbolju pop/rok pevačicu. Šakira je pobedila u kategoriji najbolji izvođač latino muzike, a bend "Mjuz" nagrađen je kao najbolji alternativni rok izvođač.


Извор[уреди]