Пређи на садржај

Džajić i Cvetković falsifikovali potpis Drulića

Извор: Викиновости


5. februar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je u utorak da su bivši funkcioneri fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić, Vladimir Cvetković i Miloš Marinković uhapšeni zbog osnovane sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i falsifikovali službene isprave.

Policija je u saopštenju navela da njih trojicu sumnjiči da su na ime fudbalera Gorana Drulića, a bez njegovog znanja otvorili račun u Komercijalnoj banci i da su falsifikujući njegov potpis podizali novac.

U saopštenju se navodi da su Džajić, Cvetković i Marinković osumnjičeni da su u periodu od 4. jula 2001. do 15. marta 2002. godine, u svojstvu odovornih lica u Fudbalskom klubu Crvena zvezda prilikom transfera fudbalera Gorana Drulića u Real Saragosu, zaključili ugovor kojim je predviđeno da Crvenoj zvezdi pripadne 27 miliona maraka na ime obeštećenja.

"Nakon toga oni su lažno prikazali da 18 miliona maraka pripada fudbaleru Druliću i otvorili devizni račun u Komercijalnoj banci na njegovo ime, a bez njegovog znanja i odobrenja. Uplatu španskog kluba, u iznosu od 6.127.104,24 evra, prebacili su na račun Crvene zvezde, a zatim u više navrata nalozima na kojima su falsifikovali Drulićev potpis, podizali novac u pomenutom iznosu, i tako ostvarili protivpravnu imovinsku korist za sebe", navodi policija.

Извор

[уреди]