Cvetković zahvalio El Baradeju na tehničkoj pomoći

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу3. јул 2009.
BEOGRAD, 3.jula 2009. (Beta) - Predsednik vlade Srbije Mirko Cvetković zahvalio se u petak, tokom razgovora sa generalnim direktorom Međunarodne agencije za atomsku energiju (MAAE) Mohamedom El Baradejem, na tehničkoj pomoći agencije u realizaciji više projekata u Srbiji.

U razgovoru je konstatovano da je neophodno nastaviti aktivnosti na realizaciji odobrenih projekata, posebno projekta "Vind" u Vinči o izmeštanju istrošenog nuklearnog goriva i proširiti oblasti saradnje, pre svega na projekte iz medicine i poljoprivrede.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Vlade i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić, ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić i ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, navodi se u saopštenju.

Đelić i El Baradej su potpisali Dodatni protokol o saradnji Srbije i MAAE, uz već postojeći Sporazum o vršenju nuklearnih inspekcija iz 1970-ih kojim se reguliše sprovođenje Ugovora o neširenju nuklearnog oružja između 187 država.

Извор[уреди]