Cvetković će insistirati na jedinstvu u Vladi

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


1. март 2011.
KOPAONIK, 1. marta 2011. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je u utorak da je Vladi Srbije potrebna nova enegrija, entuzijam i jedinstvo i da će na tome insistirati kod svih svojih ministara.

Cvetković je otvarajući savetovanje ekonomista na Kopaoniku "Biznis forum" rekao da namerava da odlučno sporovodi reformski proces u Srbiji. On je istakao je Evropska unija nema aletrnativu zbog visokog standarda života.

Cvetković je dodao da ima odgovornost i obavezu da iskoristi ovu godinu kako bi Srbija dobila status kandidata za članstvo u EU i kako bi možda iskoristila poslednju šansu da "uskoči u taj voz koji će svima doneti bolji život".

Premijer je dodao da će reforme koje se moraju sprovesti uticati na unapređenje privrednog ambijenta, kao i da će se Vlada zalagati za stabilnost cena, podršku poljoprivredi, prehrambenoj industriji i izvoznim privrednim granama i zaustavljaju nezaposlenosti.

On je kazao da će Srbija već u prvoj polovini ove godine biti na nivou pre krize, ali da je problem što postoje velika nezaposlenost i pad životnog standarda.


Извор[уреди]